Selecteer een pagina
Voor zijn 37e verjaardag concludeerde journalist Klaas Boomsma dat zijn leven mislukt was. Door naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika te gaan probeerde hij van zijn drugs- en drankverslaving af te komen. Voor Klaas moest er wat veranderen, daarom begon hij te rennen. Inmiddels is hij zes jaar clean, getrouwd en vader van een dochtertje. Klaas, de schrijver van het vorig jaar uitgebrachte boek; Ren voor je leven, vertelde tijdens het LEEF Event wat er allemaal vooraf ging om coke voor kilometers te verruilen.


Fotocredit: Domin Meinema

Het keerpunt kwam in 2008. De basis van zijn herstel is het volgen van het 12-stappen programma. De kern van dit programma is: ‘Eerst toegeven dat je een probleem hebt, daarna werken aan een oplossing’. Het hardlopen hielp Klaas om te genezen, en zelfs nog belangrijker, om het vol te houden.

‘Dit is mijn verhaal. Ik wil duidelijk maken dat je niet in de teringtroep hoeft te blijven zitten, je kunt eruit komen en hardlopen kan je daar heel goed bij helpen. Ik geloof wel dat dat voor heel veel mensen geldt. Of je nu vast zit op je werk, onzeker bent, maar ook bij verschillende vormen van depressie, hardlopen kan een heel probaat middel zijn’. Klaas Boomsma

Maar waarom is hardlopen zo helend? Volgens Klaas hebben veel verslaafden een hoofd dat almaar doordraait, hardlopen zet dat allemaal een beetje stil. Het lopen geeft heel veel rust. Klaas vertelde op zondag 30 september van 13.15 – 14.15 uur zijn unieke en inspirerende verhaal in de zaal LEEF- Academy Kuip.